Beatservice main page
Electrip-C

Peace Machinery reviews

på norskIn norwegian:


Helge Matland, Bladet Tromsø

Terningkast 5

Med debutalbumet "Peace Machinery", gitt ut under navnet Electrip-C, har Tromsø-gutten Tom Christer Johansen levert en sterk søknad om å bli en del av den norske techno-eliten. Med den markante stillinga norsk techno har internasjonalt, betyr det samtidig også verdenseliten. "Peace Machinery" er et album som har det meste. Her er stor variasjon. Det rytmisk doninerende veksler med det melodiske. Her er små fascinerende detaljer og ikke minst musikk hvor de store utviklingslinjene skaper et tiltrekkende univers.

Det er tydelig at Tom Christer Johansen trekker veksler på sin klassiske bakgrunn og gode innsikt i ulike musikalske sjangrer. Han råder over et stort arsenal av virkemidler, og vet også tydelig godt med seg sjøl hvordan han skal utnytte dem til beste for sin musikk. Det gir en sikkerhet og en homogenitet i det totale uttrykket, og gjør at han kan bevege seg elegant mellom de forskjellige musikalske stemningene han bringer til torgs gjennom sin musikk.

Personlig er jeg svakest for musikken i den ambiente "Perpetual Navigation", hvor de vare stemningene og følelsen av å være på evig sjøreise understrekes av sampla bølgeskvulp og seilriggknirk, men på ei plate med så mange kvaliteter og sammensatte fasetter vil andre helt sikkert finne andre favoritter.


News
Information
History
Artists

Releases
Live
Mailorder
Links