BS065 Slowpho: Summer Flirt

prev next


Design/artwork by Bernt Ottem

Slowpho:
Summer Flirt

Format: MCD
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BS065CD
Release date: 23. jun 2003
Export date: 4. aug 2003

press info // reviewsDownload:
eMusic

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music

1

Summer Flirt

2

Wow!

3

Dial (your man in calcutta mix)

4

The Sea (mr sgp remix 2)

5

Summer Flirt (mind over midi's sommer i kristiansund remix)

6

Summer Flirt (elektrofant's sh-09 remix)

7

Summer Flirt (nils noa's kan det være nødvendig å være så sint remix)

8

Summer Flirt (aggie's tropical flowers remix)


Press info

Slowpho består av Hilde Drange fra Bergen, nå bosatt i Oslo og Christian Watkins fra Kristiansand, nå bosatt i Bergen. I fjor slapp de debutalbumet "Hi-Fi Sounds For Young Norwegians", et album som høstet gode kritikker både i inn og utland og ble kåret til Album Of The Year av ivrige platekjøpere på Cdnow.com. Albumet har blitt lisensiert både til Japan og USA. Et begivenhetsrikt år har gitt Slowpho mulighet til å testet ut genuine karaoke barer i Tokyo og skrevet autografer i timesvis, fått Universial Music US til å pushe dem til alle USA’s universitet og colleges, og sist men ikke minst, vunnet Bergensprisen 2002.

Som en gradvis oppladning til neste album, som ikke kommer før i 2004, er de nå klare med en sommer-EP. Tittel-sporet fra EP'en betegnes allerede av mange som den perfekte sommer-låta, en skikkelig "feel-good" låt som viser Slowpho sin nye retning: mere pop, samtidig som elektronika-røttene er godt bevart. Eller poptronics ifølge bandet selv.

Dette er også første smakebit på Slowpho sitt nye samarbeid med produsent Simon Poole, en engelskmann nå bosatt i Oslo som bla har samarbeidet med Orbital. EP'en er også mastret i Livingroom Studios, så alt ligger til rette for at plata også har den rette sounden for fine sommerdager!

EP'en inneholder to helt nye spor, to remixer fra USA-versjonen av debut-albumet, samt fire remixer av tittelsporet, utført av cremé de la cremé av norske elektronika-artister: Nils Noa, Mind over MIDI, Elektrofant, og ikke minst Aggie Frost Peterson sin debut som remixer.

Slowpho is Hilde Drange from Bergen and Christian Watkins from Kristiansand. Last year, they released their debut album "Hi-Fi Sounds For Young Norwegians", an album that was well received both in Norway and abroad, and was even labelled Album Of The Year by fans buying their album at Cdnow.com.

The album have been licensed to Japan an the US. The year that has passed since the release have given Slowpho the opportunity to hang out in genuine karaoke bars in Tokyo, feel how it is to write autographs for hours, and having the pleasure of having Universal Music US to push their debut album to American colleges and universities.

As a long distance teaser from their next album, scheduled early 2004, they release the Summer Flirt EP. The title track are already labelled as "the perfect summer track". It’s a genuine "feel-good" track that shows the new direction for Slowpho: more pop-oriented, but without leaving their electronica-roots behind. Or "poptronics" as the band calls it.

This is also the first taster of Slowpho's collaboration with producer Simon Poole, who previously have collaborated with a/o. Orbital. The EP is also mastered in Norway's premiere pop mastering studio: Livingroom Studios.

The EP presents two brand new tracks, two remixes from the USA-version of the debut album, plus four remixes of the title track, done by the cremé de la cremé of Norwegian electronica-artists: DJ Nils Noa, Mind over MIDI, Elektrofant, and Aggie Frost Peterson's debut as remixer.


Anmeldelser [reviews ]

Bergensavisen
Den bergenske duoen Slowpho har fanget lyden av sommer. 
Den elegante poplåten "Summer Flirt" er soundtracket for late sommerdager – Bacharach anno 2003. Og psykedeliske "Wow!" girer opp til festen med sitt medrivende trommebeat og Hilde Dranges forføreriske vokal. I det hele tatt har hun og Christian Watkins fjernet seg litt fra det harde drum'n'bass-preget på det solide debutalbumet "Hi-Fi Sounds For Young Norwegians". Men drømmende låter det fortsatt når Slowpho remikses av profilerte norske elektronika-artister på denne EP'en. Mine favoritter er dypt funky "Your Man In Calcutta Mix" av "Dial" og Elektrofants minimalistiske "SH-09 Remix" av "Summer Flirt".
(5/6) Ann Kristin Frøysland

Plan B
Etter debuten "Hi-Fi Sounds For Young Norwegians" virker det som duoen Hilde Drange og Christian Watkins nå styrer i en mer popete retning. Tittelsporet smyger seg sorgløst frem med den luftige dekadensen som Saint Etienne behersker så godt, Slowpho sitter utvilsomt på en potensiell sommerhit her. "Wow" preges av mer løsslupne beats og østlige influenser - assosiasjonene går denne gangen til Trans Global Underground og Lamb. Remiksene av "Dial" og "The Sea" er vellykkede bearbeidinger (som også finnes som bonus på USA-versjonen av debutalbumet), de påfølgende fire "Summer Flirt" remixene er heldigvis temmelig forskjellige. Mind over MIDI beveger seg i velkjent electronica terreng, Elektrofants stakkato synthpoplegering er både artig og fengende, Nils Noa gir låten en mer melankolsk vri, mens Aggie gjør det hypnotisk enkelt og maskinelt. Alt i alt en lovende forsmak på andrealbumet til Slowpho.
(4/6) Tormod Halleraker

BT/Bergenpuls
Slowpho får hjelp av gode venner.

Slowpho korter ventetiden til oppfølgeren av fjorårets "Hi-Fi Sounds For Young Norwegians" med denne ep-en, riktignok med bare to nye låter. Den ene, "Summer Flirt", gjør seg fortjent til navnet - en typisk sommerlåt: Flott, fengende og vagt irriterende. Den andre, "Wow!", er det mindre å si om. To middels interessante remikser fra USA-utgaven av fjorårets album føles litt som fyllstoff, men de siste sporene gjør ep-en verd pengene: Fire vidt forskjellige, gode, norske remikser av tittellåten. Mind over Midi og Elektrofant gir solide bidrag, og Frost gjør en drivende bra remiksdebut. Nest siste spor, Nils Noas "Kan det være nødvendig å være så sint remix" er rett og slett fantastisk. Han bygger en bra sommerlåt om til en nesten genial, melankolsk vinterlåt. Det kunne vært respektløst, men det er gjort med kjærlighet, fantasi og enorm musikalitet. Imponerende.
(4/6) Lars Holger Ursin

Exact
Her er første livstegn fra Hilde Drange og Christian Watkins siden debutalbumet i fjor. "Summer Flirt" er tittelen både på denne EP'en og en av låtene som havner på bandets nye album, som dukker opp tidlig neste år. Låta er en fin sommer-brisen sak med mildt hitpotensiale. Den andre nye låta her, "Wow!", er langt mere interessant. Dersom den er representativ for hva bandet gjør sammen med sin nye produsent, Simon Poole, kan vi forvente oss mye energi og gode ideer. I tillegg finnes to mikser fra den amerikanske versjonen av debuten, og fire remixer av tittelsporet. Den mest interesante remixen er Aggit Frost Pettersons miks, hennes debut som remikser for andre. Hun har mestret å gjøre låta helt ny, hun har åpenbart mange gode ideer til slikt bruk.
(4/6) KD

Mute
Generøs EP fra Slowpho med åtte spor og førti minutter spilletid. Tittelsporet leveres i fem svært forskjellige mikser. Selve originalen er et kurant stykke radio-pop som scorer på sine easy listening-kvaliteter og positive vibrasjoner, dog uten å etterlate noe uutslettelig inntrykk. Den beste remiksen gjøres av Elektrofant, som faktisk klarer å få fragmenter av vokalsporet til å falle på plass innimellom lommekalkulator-lydene sine uten at det høres dust ut. Nils Noa og Aggie Frost (som begge debuterer som remiksere) er definitivt inne på noe på sine versjoner. De låter likevel litt uferdige, og er definitivt for lange. Den andre nye låta, "Wow!" er røffere i kantene, og kombinerer hektende beats og world-elementer på en vellykket måte - noe av det beste jeg har hørt av Slowpho til dags dato, faktisk. To nye remixer av "Dial" og "The Sea" fra albumet Hi-Fi Sounds For Young Norwegians (2002) er sprekere på lydsiden, men kan ikke skjule at selve låtene i utgangspunktet er litt småtråkige. Ingen overmåte spennende utgivelse, men med et par låter som er bra nok til at man kan sjekke den ut.
(6/10) Ørjan Sletner

VG
Elektronikaduo flørter med pop på ny EP. 
Hilde Drange og Christian Watkins i Slowpho fikk god mottagelse for debutplaten "Hi-Fi Sounds For Young Norwegians" (2002), som nylig også ble sluppet i USA under tittelen "Hotel Sleep". Den nye EP'en byr bl.a. på to helt nye låter, hvorav tittelsporet indikerer at elektronikaduoen i det siste har begynt å sysle mer med pop. "Summer Flirt" er en leken og lett sommerfugl av en låt, med Hildes svale vokal, blippblopp-lyder og et bakgrunnslydbilde bestående av varme blåsere og strykere. Intet oppsiktsvekkende, men en behagelig sommerlåt à la noe Morcheeba kunne ha tryllet frem. Låten "Wow!" blir mer anonym og langtekkelig. Fire remikser av tittelsporet blir dessuten noe i overkant.
(3/6) Kikka Krog

Fædrelandsvennen
Det er like vanselig å plassere Slowpho sjanger-messsig som geografisk. Musikalsk sitter de på en evig busstur mellom pop, elektronika, nu-jazz og så videre. 
"Summer Flirt" er en liten EP med bare to nye spor (men derimot med hele seks remikser). Tittelsporet er mer poppete enn før, men fremdeles med et godt grep om elektronikarøttene. Rett og slett god, søt og kjølig sommermusikk. Remiksene er en heller ujevn affære, selv om de er lagd av storheter som både Aggie Frost, Nils Noa, Elektrofant og Mind over MIDI. Det er sistnevnte som best klarer å overføre sommeren til digitale lydbølger, men Elektrofant har også snekret en morsom versjon. Til sammen er ikke dette helt verdt pengene, selv om det kan gi oss forhåpninger til det kommende albumet.
(3/6) Walter N. Wehus

musiq.no
Hyggelig, men ikke helt vellykket forsøk på å skape årets sommerhit.
Slowpho har noe på gang. Det er jeg sikker på. De har lenge vært spennende, og gjennombruddet kommer nok for alvor snart. For spesielt interesserte kan jeg forresten nevne at Slowphos debutplate Hi-Fi Sounds For Young Norwegians i starten av juli hadde hele fem faceinger i Virgin Megastores elektronika/dance avdeling på Times Square i New York (en faceing er altså en produktplasseringssak hvor cd’en vises med bildesiden av coveret ut, i motsetning til å være skubbet inn i en bunke, og at en plate har fem faceinger betyr enkelt og greit at det er umulig å overse den). Så noen har nå lagt merke til dem og bestemt seg for å pushe platen på nysgjerrige New Yorkere. Nå har de uttalt at de ønsker å bli mer popete enn tidligere, og hva er vel da mer naturlig enn å forsøke å lage en ordentlig sommerhit? For all del, de må jo få prøve, men Summer Flirt blir rett og slett litt for kjedelig til å kunne oppnå en slik status. Den er ikke spennende nok til at elektronikafolket vil omfavne den, og ikke irriterende nok til at popfolket vil elske den. Den kunne sikkert passe inn i P4’s musikkprofil, men det er ikke noe kvalitetstegn. Da er det fint at andre av EP'ens i alt 8 spor er langt bedre. Tittelkuttet kommer i hele fem versjoner. I tillegg til originalversjonen gir Mind over MIDI, Elektrofant og Nils Noa lydbehandling som løfter låten betraktelig og omformer den til henholdsvis sval house, småfrekk elektronika og behagelig breakbeat. Og så får Frost debutere som remikser og leverer en versjon som er enda kjedeligere enn originalen. Låtene Dial og The Sea fra debutplaten kommer også i finfine remix-versjoner. Men kanskje best av alle er Wow!, en splitter ny låt med tøffe beats og orientalsk-inspirerte synthlinjer. Personlig skulle jeg gjerne sett denne som radiohit fremfor tittelkuttet, men det er nå meg. Så da står vi igjennom med et nokså forglemmelig forsøk på å skape en sommerhit, en god ”b-side” og remikser av variabel kvalitet. De bedre sporene på EP’en rettferdiggjør absolutt en lytt. 
(4/6) Rune MentzoniReviews


Main // Information // History // Artists // Releases // Live // Mailorder