BS016 Mind over MIDI: ICE Acoustik

prev next


Design/artwork by Lars Fiske

Mind over MIDI:
ICE Acoustik

Format: CD
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BSCD016
Release date: 26. jan 1998

press info // reviews

Download:
Bandcamp // Beatport // Juno // Gubemusic // eMusic

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music // Deezer

01

Can I believe?

02

It's gonna be alright

03

Always with you

04

Emotional Consequences

05

A Cool Dry Place

06

This Island Earth (featuring Oddman)

07

Our Invisible Sun

08

Psychic Evaluation

09

Listen and you'll see

10

Words come later


Press info

BS016 Mind over MIDI: ICE Acoustik

Mind over MIDI's debut album "Elektrical Aktivity" ble utgitt våren '96. Albumet har sakte men sikkert oppnådd status som undergrunns klassiker, med sin blanding av eksperimentell electronica og minimalistiske grooves.

Helge Tømmervåg aka Mind over MIDI har syslet med ulike former for elektronisk musikk siden begynnelsen av 80-tallet. Etter flere år med produsering, reprodusering og eksperimentering, ble debut 12" utgitt på Beatservice Records i '95.

Etter albumet "Elektrical Aktivity", ble to EP'er lisensiert til den engelske labelen Club Craft. Begge ble meget godt mottatt av bla. Laurent Garnier og Mark Bell (LFO).

Mind over MIDI's andre album "ICE Acoustik" er endelig her. Denne gangen med en minimalistisk tilnærming, inspirert av bla. Mauritzio's Basic Channel label. De ti låtene beveger seg fra varme, analoge lydlandskaper til minimalistiske grooves, dystre rytmer med flytende melodier. Og ikke minst en liten dose naivistisk, post-new romantic vokal på låten "This Island Earth", som har vært på Petre's playlister i flere uker.

Coveret er forøvrig en liten godbit for tegneserie-interesserte, det er en surrealistisk historie tegnet i kjent kubistisk stil av tegneren Lars Fiske.

Mind over MIDI's debut album "Elektrical Aktivity", released spring '96, has gained an underground classic status with it's mixture of experimental electronica and minimalistic grooves.

Helge Tømmervåg aka Mind over MIDI has been making various forms of electronic music since the early 80's. After years of producing, reproducing, experimenting and refining, he finally released his debut 12" on Beatservice Records in '95.

After the "Elektrical Aktivity" CD, two more EP's was licenced to the UK Club Craft label. Both was very well recieved by a.o. Laurent Garnier and Mark Bell (LFO).

The second Mind over MIDI album "ICE Acoustik" is finally here, this time with a more minimalistic approach, inspired by a.o. Basic Channel. The ten tracks moves from warm, analogue soundscapes and icy ambience to minimalistic grooves and ghostly drums, with liquid melodies and even some naivistic, post-new romantic lyrics.


BS016 Mind over MIDI: ICE Acoustik

Anmeldelser
Reviews in [danish][english][german][french][dutch][other]

Planetarium C
Helge Tømmervåg er mann for sin DAT, og forøvrig eneste medlemmet av Mind over MIDI. Kristiansunderen har lagd elektronisk housemusikk i noen år nå, og har bl.a medvirket på en av "XS"-samlingene, samt stått bak tolvtommeren "Elektrical Aktivity". Musikken har noe labratoriumskjølig og matematisk over seg, og leder tankene tilbake til den tiden da norsk housemusikk ble lagd med minimal tanke på dansegolvet. De ti sporene er til dels utmerket lyttemusikk (særlig i øretelefoner), og har en nokså enkel, men likevel digital-dramatisk karakter. "ICE acoustik" mangler kanskje den X-faktoren som virkelig kunne ha hevet den over skylaget, men tikker alikevel inn som en absolutt interessant, hjemlig house-utgivelse. Norske tegneseriefreaks kan merke seg at Lars Fiske står bak omslaget.
Arvid Skancke Knudsen (3,5)

Osloposten
Med lav puls
Iskald og rolig elektronisk musikk fra Helge Tømmervåg, på grensen til parodi av den "arktiske" Tromsø-technoen. Plateselskapet Beatservice Records er spesialister på techno, da i stor grad den kjølige, nedstrippede og avslappende nordnorske varianten. "Arktisk techno" er et begrep. Helge Tømmervåg er fra Kristiansund, men legger seg tett opptil den kjølige grenen av norsk techno. "ICE acoustik" er kald og minimalistisk med et tempo godt under hvilepuls. Tømmervågs først CD "Elektrical Aktivity" hadde spor for både lenestol og dansegolv, men "ICE acoustik" er definitivt for lenestolen. Musikken er uvirkelig og skummel: Svevende melodier pakket inn i forsiktige og monotone rytmer og doser elektronisk skurr. Det går tregt, men det er avslappende i små doser. I lengden savnes variasjon, men Tømmervåg har valgt å holde en stil gjennom hele plata. Åpningssporene "It's gona be alright", "Always with you" og "Emotional Consequences er ren vellyd, minimalistisk repeterende og drømmende. Så får jeg heller tilgi at det går mer på tomgang mot slutten.
Øyvind Holen (4/6)

Filter
Oppfølgeren til "Elektrical Aktivity" fra 1996 er klar for levering fra elektro minimalistiske Mind Over Midi. "Ice Acoustik". Helge Tømmervåg aka Mind Over Midi har etterhvert oppnådd status i den elektroniske verdenen med sin blanding av eksperimentell electronica og minimalistiske grooves. "Ice Acoustik" skiller seg i spesielt ut fra tidligere utgivelser. Fortsatt ligger det meste dypt nede og bortenfor allfarvei. Låtene beveger seg fra varme, analoge lydlandskaper til minimalistiske grooves, dystre rytmer med svevende melodier. Et album som trenger litt tid før man får tak i hva som skjuler seg i lydbildene til Mind Over Midi. Et album for de som ble fascinert av Biospheres siste album "Substrata", men som gjerne ville ha det enda enklere. "Ice Acoustik" blir nok ingen stor selger, men de med forkjærlighet for det eksperimentelle teknologiske vil få sitt behov tilfredsstilt.
Per Henrik Arnesen (
3/6)

Stavanger Aftenblad
Mind over MIDI er et utmerket alias for Helge Tømmervåg, og det Lars Fiske-tegnede omslaget til andre-albumet "Ice Acoustikk" (Beatservice) går utenpå det meste av hva en er vant til med norske utgivelser. Du skal likevel ha en klar svakhet for minimalistiske, repeterende og elektroniske lydsløyfer for å sette pris på 10 lange kutt med Helge og hans maskiner. Stilrent og kompromissløst.
Geir Flatøe

Fædrelandsvennen/Lydmuren
Enkelt norsk
Mind Over Midi stripper technoen til beinet! Nylig utgitte "Ice Acoustik" er en uhyre enkel og ensformig plate. Noen ganger så enkel at det grenser til det kjedelige. Men det som gjør at denne utgivelsen likevel blir interessant, er det faktum at Mind Over Midi blander inn analoge elementer i en ellers digital verden. Det skaper spennende kontraster og gjør at låter som for eksempel "Itís Gonna be All Right" beveger seg ut av sine egne statiske rammer og strekker seg langt og dovent ut av høyttalerne. Mannen bak det hele, Helge Tømmervåg, har ikke latt musikken sin flyte langt bort fra uttrykket på debuten i -96, men "Ice Acoustik" er likevel en helt ok technoplate.
Lars A. Nedland

Tidens Krav
Årets første cd-utgivelse fra Kr.sund kommer fra Mind over Midi. Dette albumet vil i desember garantert fortsatt stå som et av årets aller beste. Mind over Midi er Kristiansunderen Helge Tømmervåg. ICE Acoustik er Tømmervågs andre album utgitt på labelen Beatservice. Hele albumet er spilt inn på et lite loftsrom (ca 5 kvm.) i et av byens finere strøk. Hvordan det er mulig å få et så enormt sound vet vi lite om, men dette er widescreen musikk. "Can I belive?" setter standarden for hva en kan vente seg. Låtens veldig dype bass skaper en nesten transeliknende atmosfære, den bare flyter av gårde ved hjelp av en beskjeden trommeloop samt en synth som hamrer avgårde, dette etterfølges av den magiske "It`s gonna be alright". Nok engang er en dyp bass i sentrum, men her er det trommeprogrammeringen samt en himmelsk flytende bakgrunnsatmosfære som gir låten det lille ekstra. To sanger inn og det lukter klassiker allerede. De første 4 låtene må høres sammenhengende, de er alle en del av et større bilde. Sang 5 "A Cool Dry Place" er litt slemmere. Den er nesten litt skummel med dystre bakgrunnslyder og en svært monoton, nærmest marerittliknende tromme. Deretter kommer platens virkelige utskudd, og eneste opplagte singelvalg, "This Island Earth". Den er vakkert sunget av Odd Harald Olsen, som får sin vokale plate debut. Sangen hadde nok passet bedre som en enslig singel, den støkker opp platen en smule. Misforstå rett, låten er glimrende alene, men har lite og gjøre på et album som dette.Sang 7, "Our Invisible Sun" kunne det vært skrevet side opp og side ned om, dette er noe av det mest geniale (og enkle) jeg noen gang har hørt, og albumets virkelige vinner. I bakgrunnen kan fuglekvitter og lyden av vann høres, i forgrunnen går et hypnotiserende synth-tema om igjen og om igjen. Rytmen holdes i sjakk av en stortromme som går dunk, dunk, dunk, dunkÖ.. Denne hinsides vakre låten er som å se på at sola smelter snøen, og vinter blir til vår. Følelsen av at jordkloden igjen har bestemt seg for å blomstre. Da gjenstår kun 3 sanger, "Psychic Evaluation" er party-låten på skiva og vil nok for folk flest være vanskelig å få tak på, den og skiller seg ut fra resten, og burde kanskje vært utgitt alene (whitelabel?). "Listen And You`ll See" og "Words Come Later" runder av en tett opp til perfekt album. Dette er det beste musikkproduktet som er kommet fra Kristiansund, Mind Over Midi fortjener heltestatus i en heller død by (musikalsk). Alle som finner disse ord provoserende eller arrogante kan selv sjekke ut "ICE Acoustik" og vil få svar på tiltale. Til dette kreves kun to friske ører og et åpent sinn. ANBEFALES.
Rotor (5/6)

Natt & Dag
Tromsø-selskapet Beatservice Records fortsetter sin elektroniske misjoneringsvirksomhet med den erklærte hensikt å konvertere hele landet til iskold techno. Ære være dem for det. Kristiansunderen Helge Tømmervågs Mind over MIDI utforsker ikke særlig ny tundra på denne sin plate nr to, men ICE Acoustik er likevel et stykke tindrende ambiens, både sval og lekker, og føyer seg svært pent inn i rekken av selskapets kvalitetsutgivelser.
HG (4/6)

Adresseavisen
Drømmende elektronisk
Nytt album fra Kristiansunderen Helge Tømmervåg, fortsatt i sporet av det som kalles for arctic ambient. Det ligner med andre ord på blant annet Biosphere og annet snop fra Tromsø. Ice Acoustik er lydcollager som gir en viss følelse av romfart eller av kald polarnatt i det fri. Sporet som skiller seg mer ut her er This Island Earth, der Odd. H. Olsen leser dikt. Tømmervåg har gitt ut en behagelig plate for de av oss som til tider har elektroniske drømmer. Og med en surrealistisk tegneserte fra Lars Fiske på kjøpet er dette absolutt anbefalelsesverdig.
Stian Nebb

Hugin
Mind over MIDI har syslet med ulike former for elektronisk musikk siden begynnelsen av 80-tallet, og "ICE acoustik" er MoM`s andre album. Skiva er ikke på noen måte revolusjonerende i den etter hvert så altomfattende "techno"-sjangeren, men den skummer allikevel kremen av fløten med ti låter som beveger seg fra varme analoge lydlandskaper, kjølige og dystre rytmer til minimalistiske grooves. For dem som ønsker å snuse på dette respektive lydlandskapet er denne platen en glimrende introduksjon. Led deg inn i fristelsen.......
Frode Bomark

Anmeldelser - dansk

Gaffa
Norske Mind over MIDIs tp seneste ep'er opnåede pæn succes hos folk som Laurent Garnier og LFO, og nu er bagmand Helge Tømmervåg så tilbage med sit andet album på Tromsøselskabet Beatservice. Pladen er bygget op af analoge flader og næsten statisk klare lyde, som er tilsat forholdsvis minimalistiske rytmer, ganske få samples og på enkelte nummer endda vokal. Det er svært at se igennem fingre med Helge Tømmervågs geografiske herkomst, for de til numre synes dækket av et tynt lag frostsne, der udover at afkøle og umiddelbart skjule pladens kvaliteter også isolerer og komprimerer udgivelsens stemningsunivers og udtryk.
JR (4/6)

Thisted Dagblad/Viborg Stifts Folkeblad/Ringkjøbing Amts Dagblad/Lemvig Folkeblad/Skjern Dagblad/Dagbladet Holstebro-Struer
Norsk elektronisk popmusik har helt sin egen tone. På pladeselskabet Beatservice Records dyrker man således en "arktisk ambient" - en kølig, rolig musik, præget af store lydflader og højloftet akustik. Blandt de fremmeste navne er Helge Tømmervåg, der under navnet Mind over MIDI er ude med "ICE Acoustik" (Beatservice/Voices of Wonder). Tømmervåg "gør" i en tiltalende blanding af (ikke for) eksperimenterende electronica og rolige minimalistiske rytmer, der på den nye plade får en tand i retning af bløde techno-rytmer med brede tangent-flader. Den kølige arktiske stemningsmusik blødes op med varmere lyd-landskaber og flydende melodier; altsammen helt fint. Vokalen, der dukker op ind imellem, virker dog fejlanbragt i en musik, der grundlæggende er instrumental stemnings-maleri.
Poul Osmundsen

JAM (DK)
Fra nordnorske Tromsø udsteder selskabet Beatservice plader med hjemegnstypisk ambiens og udstrakte klangflader over bløde beats. Mind over MIDI er Helge Tømmervågs projekt, hvor han eksprimenterer med formen lagt henover minimale rytmespor og sågar garneret med halvsentimental vokal på enkelte numre. ICE acoustik er et album, der er svært at gøre indsigelser imot på overflaten, problemet er bare, at Tømmervåg sjældent beskæftiger sig med de underliggende musikalske strukturer, og af den grund bliver albummets ti nummer aldrig rigtig interessante. Hvad der helt præcist sigtes til musikalsk får stå hen i det uklare, for så vidt som det vel neppe er den rene skære gjenkendelighet til tidligere udgivelser fra Tømmervågs idolkatalog.
Tor (2)

Anmeldelser - svensk

Göteborgs-Posten
På Tromsöbolaget Beatservices finfina samlings-cd Arctic Circles stod Mind Over Midi för det allra starkaste spåret, så jag hade en del förhoppningar inför denna fulllängdsdebut. Det handlar om naken, isglansig, långsam och högst suggestiv techno. Oftast toppklass, men några spår sackar och sänker betyget.
4/6 Patrik Lindgren

Reviews - english

Muzik (UK)
Those Scandinavians really seem to have a knack for producing experimental electronica which is as accessible as it's deep. Beautiful gentle spars, minimal grooves, mesmerizing lush ambient-swirls, liquid grooves and even the odd smatlering of indie vocals. Imagine Joy Division producer Martin Hannet locked in an Arctic studio with John Beltran and Maurizio and you're nearly there. Beautiful.
9/10 Calvin Bush

On Magazine
More Norwegian bizniss from the fledgling Beatservice label, operating out of Tromso in the Arctic Circle. Mind over MIDI is the brainchild of Helge Tømmervag, who has already licensed material to the Club Craft label in the UK and has won critical acclaim from the likes of LFO's Mark Bell and Laurent Garnier. This album, inspired by Basic Channel, is pared down to the bone, and with deep dubby undercurrents, should please fans of warm, analogue soundscapes.

I/E (US)
Strip the suffocating surface-noise from the Basic Channel records; the underlay is revealed as a lattice of glittering ice-sculpted synth and palpitating 4/4 rhythms. The tradition descends from Manuel Göttsching's proto-techno E2-E4, and this modest design is the foundation for an entire school of minimalist Euro-bleep dance music. Helge Tømmervåg is one graduate. Like many early Detroit tracks, "Can I Believe?" and "Our Invisible Sun" would be E2-E4 redux were they criscrossed by guitar and not by soft, billowing MIDI pads. "Always With You," deep and extremely sparse, is an accurate emulation of the seminal Maurizio recordings. "This Island Earth" approximates Aphex Twin's "On," substituting breathy vocals and a steady Trance flicker for James' disruptive burps and wheezes. Only after paying beat-service to his influences does Tømmervåg exhibit a more individualistic voice. Liberal breakbeats enliven the otherwise frigid "Emotional Consequences." Tømmervåg toys tentatively with rhythmic interference, varying the programming beneath a monotonously looped synth figure ("Psychic Evaluation"). He also inverts the process, underscoring an unfolding melody with repetitive drum sequences ("Listen And You'll See"). MOM's music, while accessible and pleasant, would benefit greatly from a touch of the raw Funk energy which catalyzed Detroit techno. An animated closer, "Words Come Later," comes close.
Gil Gershman

Feedback Monitor (Canada)
Slightly cooler is Norway's Mind over MIDI, the musical alter ego of Helge Tømmervåg that draws from the same idea pool as such minimalist techno masters as the Basic Channel and Chain Reaction crews, although a hint of warmth can be heard hovering around the edges.

Top40 Scandinavia
The Norwegian label is pushing their 'arctic ambient' seal towards a soft technoish vibe on this album from Helge Tømmervåg with a keyboard icing. Having the last couple of quality Beatservice releases linger in my mind, I find it hard not to be slightly disappointed - not least with the rather tedious vocals.
MWL

Reviews - german

Mushroom
Bei der Gestaltung des Covers wurden seltsame kubistische Comicstrips von Lars Fiske verwendet. Die unschuldige Niedlichkeit der Verpackung passt hervorrangend zu den lockeren Stücken, die Helge Tommervag unter dem Pseudonym Mind Over Midi programmiert hat. Das Projekt ist bereits durch einen exclusiven Beitrag für die "Arctic Circles"-Compilation aufgefallen, und tatsächlich entpuppt sich Mind Over Midi mit dem Album als absolut integres Klangobjekt, das seinen Platz in meiner Sammlung verdient hat. Der Norweger breitet auf ,"Ice Acoustic" seine spezifische musikalische Sichtweise in aller Ruhe und Gelassenheit vor den Hörern in 10 Abschnitten aus. Manchmal erinnern seine trägen, sich langsam ineinanderrollenden Klangverläufe ein wenig an die Neue Kölner Schule. Love Inc., Walker und Modernist lassen augenzwinkernd grüssen. So scheint es zumindest.
4/6 Venus

Loop
ICE Acoustik ist das zweites Album von Helge Tømmervåg. Die stücke dieses longplayers beschreiben eine Streifzug durch die filigranen Welten freundlich groovenden Ambients, die Zeit als Konstruktion und Realität als austauschbar ersheinen lassen. Neben musikalishen Anknüpfungspunkten wie Basic Channel und dem Dritten Raum, tauchen immer weite menchenleere Bilder und in Eis zirkulierende Klangräume auf, die wie kondensierte Erfahrungen des Lebens in nordischen Hemisphären wirken. Wunderschön beruhiged und einen Anflug von Wissen vermittelnd, wie es sich anfühlt extremen natürlichen Phänomen unterworfen zu sein.
5/6 Sykes

Intro
...Etwas wozu MIND OVER MIDI definitiv überhaupt nicht taugt. "Ice Acoustic" durhe auch dem tanzwütigsten Körper gerademal ein gleichgültiges Kopfschüttein wert sein. Das pluckert dann doch ein wenig zu selbstgefällig am Tanzbein vorbei. Was mich in meiner Annahme bestätigt, dass ein Norweger aus ein und dem selben lnstrumentarium völlig anderes Zeug generieren kann als ein anderer Norweger. Entschuldigung, ich bin übermüdet - aber selbst das ist, zumindest was die Urteilsfindung bezüglich letzteren Abums betrifft - wohl kaum von Belag.
Stephan Glietsch

Prinz
Helge Tørnrnervåg kommt aus Norwegen. Dort ist es im Winter sehr kalt, und die Sonne scheint selten. Auch die Musik von Tømmervågs Techno-Projekt Mind Over Midi klingt etwas kühl, doch das ist gut so. Denn die rninirnalistischen, sanft pulsierenden Klänge sind nicht für Partys gemacht, sondern für Menschen, die sich auf das wesentliche konzentrieren können. Menschen wie die Betreiber des Berliner Techno-Labels Basic Chanel, die an einer ähnlichen Vision arbeiten. Shône platte.

Beam Me Up
Nochmal Norwegen: Der Waschzettel zur Platte behauptet, dass das Debüt von Mind Over MIDI "international grossen Anklang" gefunden hatte, besonders bei Laurent Gamier und LFO. Das ist mir entgangen, aber man kann ja nicht überall Augen und Ohren haben. Die Sympathie der gedropten Namen halte ich durchaus nicht für ausgeschlossen, bastelt der Norweger Helge Tømmervåg doch auch auf dem Nachfolger technoide Minimal-experimente mit hübschem Groove. Und immer, wenn aus Minimalismus Monotonie zu werden droht, tauchen merkwürdige Vocals (ein bisschen wie die gehauchten Passagen von Army Of Lovers) oder lustige Keyboard-sounds (like early Kraftwerk) auf, und alles wird ut. Natürlich nicht alles, aber eine Albumlänge kann man das gut so machen.
4/6 MF

Groove
lrgendwie komisch, die Skandinavier scheinen derzeit ein echtes Herz für den Berlin-Dub zu entwickeln. Nach Islands Thule-Fraktion kommen die neuesten Fremdinterpretationen aus dem norwegischen Tromsø. Andererseits wird die Hommage nur selten so dezidiert vorgetragen wie bei "Always With You" oder "Words Come Later"; ansonsten gibt man sich betont harmonisch, geradlinig und dabei zuweilen ein wenig brav. "A Cool Dry Place" mag zwar zur Weinlagerung nutzlich sein und auch das asiatisch anmutende "Our lnvisible Sun" ist ja ganz nett, aber unter "lce Acoustic" hatte ich mir schon eher ein paar beunruhigendere Klangexkurse vorgestellt.
4
JD

Tendance
Mind Over Midi aka Helge Tømmervåg kommt aus Norwegen und legt nach "Elektrikal Aktivity" nun sein zweites Album vor. "ICE Acoustik" ist eine feine Mischung aus expermentellem Electro und minimalistischen Grooves. Diesmal liess sich Mind Over Midi von Basic Channel inspirieren und die zehn Tracks klingen erst warm und dann wieder minimalistisch und unterkühlt. "ICE Acoustik" besteht aus analogen Sound-Gerusten. mystischen Beats und plätschernden Melodien mit Vocal-Einlagen. Der innovative Geist lässt grussen.
RP

De:Bug
Immer schon einer meiner Lieblingsacts vom Polarkreins. Und jetzt mit den Bildern von Lars Fiske dazu einfach unschlagbar. Mind over MIDI machen Musik, die sich scwerirgendwie zusammenfassen lassen will, ausser über die Stimmung, die die Tracks erzeugen. Verlassen, eisig, aber warm und angnehm vorsintflutlich maschinell. Tracks, die wie eine Heizung wirken. Klar, ein Triumph der Ingenieurskunst, menschlich bis in den letzten Transistor, schwebend, quatratisch, unfassabar und gut. Sehr ruige Tracks, die sich ausbreiten, wenn man ihnen Raum gibt, aber auch wie aine falches Kaminfeuer eifach so, vor sich hin, pläschern können. Brilliante 10 Tracks mit dem Houseklassiker "Words Come Later" als ironischem Ausklang. Perfekt.
5/6 Bleed

Reviews - french

Coda
Helge Tømmervåg vient de réaiser une pure merveille techno-tronique Et ce après un premier album ("Elektical Aktivity" sur Club Craft) et deux maxis qui sont pratiquement passès inapercus sauf pour Laurent Garnier et Mark Beil (L.F.O.); du, moins si l'on en croit la feuille d'fnfo. Qu'importe, "Ice Acoustik" séduira tous les amaieurs d'electronic-music soutenue par un groove puissant. En effet, Mind Over Midi est directement influencé par Basic Chanel. C'est à s'y tromper, faites l'expérience en blind-test (cf "Always with you"). Mais n'allez pas croire que Helge Tømmervåg est un pâle imitateur. Il n'en nest rien. Mind Over Midi est aussi plus doux, plus souple et moins abstrait que Maurizio ("Emotional consequence"). En atténuant parfois ce côté expérimental et minimaliste pour laisser parler les Bpms ("Can I Believe?"), il couvre tout le spectre de la techno avec brio.
LD

Mix
Avec panache, d'ailleurs, grãce à un groove capricieux qui ondule sur fond d'ambient-electronic inquiétant. L'idéal avant d'arpenter MIND OVER MIDI, "Ice Acoustik" [Beatservice Rec.]. Helge Tømmervåg ne cache pas l'influence bénéfique que Basic Chanel exerce sur lui ("Always with you"). Un univers glacial et étrange ("Emotional Consequences") aux couleurs des dancefloors. Superbe!
Laurent Diouf

Reviews in dutch

Basic Groove
Op Artic Circles gaf Mind over MIDI al een voorproefje van de ijskoude synths die met gulle hand strooit over minimale maar dwingende beats. Helge Tommervag heeft zich laten inspireren door o.a Basic Channel. Met minimale middelen het maximale bereiken, iets dat de leden Basic Channel (met name Maurizio) als geen ander beheersen. Maar Helge doet zijn best en komt zeer goed voor de dag. De beats zijn dwiingend maar niet overheersend. De hoofdrol is weggelegd voor de repeterende en haase hypnotiserende synths die wellustig kronkelen. Ook hier zijn het de sfeer bepalen. Soms is het iets te veel Basic Channel maar de Noor weet er iedere keer weer handig een eigen draai aan te geven. Vooral in de echte ambient stukken toont Helge zijn kracht. Hier will ik nog veel meer van horen!
Nico (7,5)
Sensor
Ook in Noorwegen wordt sooertgelijke muziek gemaakt. Op Beatservice, een ander sublabel van Voices of Wonder, is het tweede album van Mind over MIDI verschenen. Ook op "ICE acoustik" is ge kozen voor een minimalistische aanpak. Het geheel klingt meer uptempo dan Future en naar mijn idee zijn de geiden wat zorgvuldiger geconstrueerd, wardoor het geheel ondanks het minimalisme weet te boeien.
Platenblad
Van ver boven de poolcirkel, Tromsö om precies te zijn, brengt het Noorse Beatservice ons eens in de zoveel tijd welkome muzikale verkoeling in tijden van 'global warming'. Het tweede album van Helge Tömmervag als Mind over MIDI laat een minimalistischer geluid horen dan zijn debuut. Warme (nou ja, relatief dan) soundscapes, subtiele chill grooves, de betere beuk beats en ijzige (jawel) ambiencenes wisselen elkaar fraai af en leveren 60 minuten pure elektronica op. "ICE acoustik" kan ik iedereen aanraden, die Biosphere's "Substrata" te lichtvoetig, Authecre te weird, Model 500 te clubby en Underworld gewoon vindt.
Martin Castelein

Reviews in other languages

Florida Dance Magazine (US)
Frío, mucho frío y poca hospitalidad la que ofrece el último trabajo del noruego Helge Tømmerväg. Éste es el segundo álbum de Mind Over Midi, un proyecto enmarcado en lo que se ha bautizado como la escena ártica y cuyo representante más conocido es Biosphere. Para este músico glaciar la historia de Mind Over Midi arrancó en 1975, cuando descubrió "Radioactivity" de Kraftwerk. Desde entonces sus confesadas influencias se reparten a partes iguales entre sellos como Warp o Basic Channel y creadores tipo Plastikman, FSOL o The Orb. Con estos antecedentes y teniendo en cuenta que su principal tarjeta de presentación es el uso de ritmos minimalistas y de ambientes fantasmagóricos, uno puede hacerse muy bien a la idea de lo que le espera con "Ice Ackoustik". Paisajes desolados, no exentos de belleza, aunque nunca acogedores. Incluso en sus incursiones en terrenos más bailables, como "A Cool Dry Place" o "Words Come Later", el feeling se encuentra bajo cero y los personajes de pesadilla aporrean a las puertas de tu mente.
Toni Espinosa

?? (Poland?)
Debiutancki album Mind over MIDI "Elektrical Aktivity" zrealizowany wiosna 1996r. ma dzis status undergroundowego klasyka nie tylko w rodzimej Danii. Udana mikstura eksperymentalnej elektroniki i minimal groove zostala przychylnie przyjeta daleko poza granicami Skandynawii. Helge Tommervag kontynuuje swoje eksperymenty na wydanej wlasnie plycie "ICE acoustik", tymrazem w jeszcze surowszej formie, w duchu dokonan muzykow np. wyworni Basic Channel/Chain Reaction.... (sorry, but the rest of this review was unreadable due to a bad photocopy)
80%

Varazdinske Vijesti (Croatia)
MIND OVER MIDI (Norveska) izdao je svoi debut album Elektrical Aktivity 1996. godine, kojeg danas mnogi DJ-i nazivaju underground klasikom zbog zanimljive kombinacije eksperimentalne i minima-listicke elektronske glazbe. Helge Tømmervåg (MIND OVER MIDI) se jos od pocetka 80-ih bavi raznim formama elektronske glazbe. Nakon godina istrazivanja, produciranja i eksperimentiranja sa zvucom, konacno 1995. godine izdaje 12" vinil. Album Elektrical Aktivity i jos dva EP-a bila su licencirana i izdana za englesko trziste i bila su vise nego dobro prihvacena od poznatih DJ-a kao sto su Laurent Garnier ili Mark Beil (LFO, covjek koji je producirao novi album za BJORK). Novi, drugi po redu MIND OVER MIDI album nazvan Ice acoustik ima minimalistickiji pristup od svojeg predhodnika. Deset novih tema minimalistickog analognog, ambijentalnog i na trenutke plesnog zvuka privuci ce poklonike inteligentnijih tonova. U temi This Island earth pojavijuju se i vokalne dionice koje podsjecaju na tipicne rnelankolicne pjesme novog vaia ili novog romantizma, da nas vec izumrlih glazbenih stilova.
Danijel Levatic


Main // Information // History // Artists // Releases // Live // Mailorder