BS021 Teebee & K: Black Science

prev next


Teebee & K:
Black Science

Format: CD
Label: Beatservice Records
Catalogue number: BSCD021
Release date: 22. mar 1999

press info // reviews

Download:
Gubemusic // eMusic

Stream:
Spotify // Apple Music // Tidal // YouTube Music

Out of print

01

Nightstalker

02

Cherokee

03

Mindshadows

04

Moonraker

05

Lost Paradise

06

The Dragon

07

Wallace & Gromit

08

Soul Hunter

09

Star Wars

10

A Voice In The Wilderness

11

Cosmic Boogie


Press info

BS021 Teebee & K: Black Science

Teebee & K aka Torgeir Byrknes og Kjetil Dale Sagstad er en ung og fremadstormende duo fra Bergen. Til tross for sin unge alder, er de allerede etablerte artister i drum'n'bass-miljø verden over. De har siden 96 gitt ut en gjevn strøm av tolvtommere på engelske selskap som Rugged Vinyl, Moving Shadows sitt under-label Audio Cotoure, Certificate 18 og Juice, samt belgiske R&S og deres eget label A-Level Recordings. Platene deres har fått skryt i blad som NME, Muziq, Mixmag og Update, og har blitt lovprist av kremen av engelske drum'n'bass DJ'er som Roni Size, Grooverider, Fabio og Krust, og også techno-DJ's som Laurent Garnier og Andrew Weatherall. I løpet av våren 1999 runder de 20 vinyl-utgivelser, så det er på høy tid at de nå presenterer sitt debutalbum "Black Science", oppkalt etter studioet deres. Albumet spenner fra røffe kung-fu-rytmer til mere avdempet trip-hop-inspirerte saker, og tar også et par avstikkere i electro-land.

Teebee & K aka Torgeir Byrknes and Kjetil Dale Sagstad is a part of the new generation of drum'n'bass artist from Norway, from the fresh and exciting music scene in Bergen, on the west coast of Norway. Both as a duo, as solo projects and parts of different projects, they have released numerous 12"-es on labels like Rugged Vinyl, Audio Couture/Moving Shadow, Certificate 18, Juice, R&S and A-Level Recordings. Their releases have been well received in magazines like NME, Muziq Mixmag and Update, and are playlisted by top UK drum'n'bass DJ's like Roni Size, Grooverider, Fabio and Krust, and techno DJ's like Laurent Garnier and Andrew Weatherall. Within the spring of 1999 they have released more than 20 vinyl releases, so it's about time they present their solo album: "Black Science", named after their studio. The album spans from from dark kung fu d'n'b to the more soft and jazzy trip-hop-inspired stuff, plus a few detours into electroland.


BS021 Teebee & K: Black Science

Anmeldelser [reviews ]

Filter
Endelig blir materialet fra TeeBee & K tilgjengelig for det brede massen av det norske folk. Tidligere har de gitt ut en rekke tolv tommere i England, men nå får også vi her hjemme ta del i proskjektene til TeeBee og K "Black Science" er et album som beveger seg innenfor drum&bass verdenen, noe de gjør med stor lykke. Dette er nok et bevis på at man ikke trenger å vende ørene ut fra Norge for å fange opp god musikk. Dette er helt på høyde, og vel så det, med det som kommer fra det store utland. Noe som har blitt bevist med at de allerede har et godt navn blandt dj'er i England. Duoen har snart et dusin utgivelser bak seg på en rekke anerkjente selskap, som Certificate 18, Moving Shadow og R&S, i tillegg til sin egen label A-Level Recordings. "Black Science" er likevel debutalbum fra duoen. Innholdet gir en god oversikt over hva de har gjort fra 1996 og frem til i dag. Et heftig drum&bass album med masse fete rytmer og beats, blandet med trip-hop-aktige saker, i tillegg til en liten dose elecronica. Et album som er verd å merke seg først som sist. "Black Science" kan fort bli en av årets klart beste utgivelser innenfor technoscenen. Du er herved advart.
(5/6) PHA

 

Bergen Arbeiderblad
Bergenske TeeBee & K's debutalbum får deg til å føle at du svever i det mørke rommet - sammen med Luke Skywalker, Wallace & Gromit og andre vesner fra "Det femte element". Heldigvis har drum&bass duoen Torgeir Byrknes og Kjetil Sagstad styrt unna trettende dansegulvfyllere, og istedet skreddersydd "Black Science" for lytterens ører. Albumets styrke er at det er variert, og viser både skjønnheten og kulden i det teknologien har å by på. Fra den sterke åpningen med "Nighstalker" , ledes du inn i mørkere stemninger. Favoritten er komplekse "Soul Hunter", med sin melankolske vokal (sangerinnen fra "Det femte element") og illevarslende toner.
(
5/6) Ann Kristin Frøystad

Aftenposten Aften
Den unge Bergensduoen bestående av Torgeir Byrknes og Kjetil Dale Sagstad har allerede rundt 20 vinylutgivelser å vise til og er blitt tatt vel imot av drum'n'bass DJ'er som Gooverider, Roni Size, Fabio og Krust. Det burde være nok for å fortelle at de lager drum'n'bass på høyt nivå. Når de nå gir ut sitt første album preges det for en stor del av dyster undergrunns drum'n'bass som gjør sitt ytterste for å stenge sollyset ute. Første halvdel er riktignok lettere tilgjengelig, og da spesielt "Cherokee", en nydelig låt hvor elementer av triphop vekkes til live. Duoen beviser med dette albumet at de tydelig mestrer mange sider av genren og er dyktigere enn svært mange til å krydre med et uttall av ulike lyder. Høydepunkter: "Cherokee" og "Cosmic Boogie".
(5/6) Erik Norderud

Tidens Krav
TeeBee (Torgeir Byrkenes) & K (Kjetil Dale Sagstad) er to unge menn fra Bergen, de lager musikk sammen, og er nå ute med debut albumet "Black Science", en imponerende blanding av Drum`n bass og Elektro. Albumet starter voldsomt bra, de tre første låtene og spesielt, "Night Stalker", som er et imponerende stykke elektro, er nok til å få enhver til å himle med øynene av ren beundring. De to andre "Cherokee" og "Mindshadows" er drum`n bass som bare Photek topper, hakeslepp over hele linja altså. Midtveis er det tilsynelatende kvalitet på det jevne, men det er ikke sant, hører en godt nok etter er det ikke mye dødtid på dette albumet. Bortsett fra at ett par av låtene er noe unødvendig lang, er dette både den beste utgivelsen Beatservice har kommet med, og den beste norske utgivelsen av drum`n bass(og elektro), overhodet. "Black Science" bør tas alvorlig av folk som Goldie, Photek, Roni Size, Prodigy, osv. Platen er anbefalt, basta!
(5/6) Ronaldo

Flimmer
Fra Bergen kommer debutalbumet fra en ung duo som allerede runder 20 utgivelser. Og hvilken debut! Plata spenner fra electro til triphop, men hovedvekten ligger på dødelig drum'n'bass i Full Cycle-leia. Noen spor lukter av Bukem uten at det blir for muzak-aktig, og det kommer små drypp av kung-fu og techno i kastene. Litt for sprikende til album å være? Muligens, men individuelt står sporene grunstøtt. Hvis det er eneste måten å få tak i musikken til Teebee & K, så er det bare å fleske til. Dette er mangelvare her i landet.
(4/6) Ole Andreas Hoen

Natt & Dag
Drum 'n'bass - scenen- enten den den står i London, Tokyo, eller som her, Bergen har et stort problem. Det har nemlig ikke skjedd stort av betydning på et par år. Musikk på stedet hvil, der platene som kommer ut i stor grad er repitisjonsøvelser av tidligere bedrifter. Jeg sier ikke dette for å være slem eller Oslo arrogant, for det er ingen tvil om at Teebee & K kan håndverket: Black science er en eneste lang skryteøvelse over sjangerblandinger; drum'n'bass av både den cafèlette og buldremørke sorten, electro, trip hop. Dyktig gjennomført alt sammen, men i siste instans ganske sterilt og velprøvd.
3, Harald Grenne


Main // Information // History // Artists // Releases // Live // Mailorder